Zemiakovo-hubový koláč
6
porcií
130
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
uvarené zemiaky v šupke
250
g
hladká múka
250
g
šampiňóny
100
g
tvrdý syr
4
ks
vajce
1
PL
vegeta
1
dl
vlažné mlieko
1/2
kocka
droždie
1
dl
rastlinný olej
1
PL
pažitka sušená
postup
1.
4 cibule a štvrť kila šampiňónov som nadrobno nakrájal a osmažil na panvici s deci oleja dozlatista.
2.
Kilo v šupke uvarených, očistených zemiakov som nahrubo nastrúhal, pridal štvrť kila hladkej múky, 10 deka nastrúhaného syra, 4 vajcia, lyžicu vegety alebo lyžičku soli, lyžicu sušenej pažítky, deci vlažného mlieka, pol kocky rozmrveného droždia, osmaženú cibuľku so šampiňónmi a olejom z panvice. Namiesto oleja môžete použiť roztopenú kocku masla.
3.
Všetko som riadne rozmiešal (cesto má byť polo riedke, lepkavé) a nechal hodinku kysnúť v miske-rýchlo kyske.
4.
Po vyskysnutí som cesto vylial do vyššieho plechu a piekol v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
ikzm1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.