Šošovicová polievka s rímskym kmínom
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
šošovica
300
g
cibuľa
100
g
masť
1
ČL
mletý rímsky kmín
1,5
litre
voda
50
g
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
biele korenie
postup
1.
Šošovicu, ktorú sme si dali na noc namočiť prepláchneme a necháme odkvapkať.
2.
Cibuľku si najemno nakrájame a orestujeme ju na masti spoločne so šošovicou a jemne nasekaným cesnakom dozlatista.
3.
Pridáme mletý kmín a zalejeme vodou.
4.
Povaríme asi 20 minút, akonáhle je šošovica mäkká, osolíme a dochutíme korením.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.