Pridať recept

Študentské lasagne

ingrediencie

400 g
mleté hovädzie mäso
200 g
mrkva
100 g
cibuľa
100 g
zeler
40 g
cesnaku
100 g
anglická slanina
200 g
strúhaný eidam
80 g
plnotučná horčica
80 g
kečup
1 kocka
mäsový bujón
1 balíček
suché lasagne
100 ml
olej
100 ml
voda
trochu
oregano
trochu
korenie
trochu
soľ

postup

1.
Cibuľu a cesnak nakrájame najemno, zeler a mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
 
2.
Zeleninu speníme na oleji, pridáme mleté mäso, orestujeme, ochutíme horčicou, kečupom, oregánom, do zmesi rozdrobíme kocku bujónu, osolíme, okoreníme, podlejeme vodou a 10 minút podusíme.
3.
Na dno misy na zapekanie dáme časť mäsovej zmesi. Na mäsovú zmes položíme plátky slaniny, posypeme strúhaným eidamom a rozložíme plátky suchých lasagní, ktoré prstami dobre stlačíme. tento postup zopakujeme 3x-4x, poslednú vrstvu zakončíme strúhaným syrom.
4.
Misu zakryjeme alobalom a zapečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 40 minút, potom odstránime alobal a ešte na 5 minút zapekáme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať