Pridať recept

Marinovaná roštenka s fazuľkami

ingrediencie

800 g
hovädzia roštenka
2 ks
limeta
100 g
hrubozrnná soľ
0,3 litrov
svetlé pivo
1 zväzok
koriander
1 zväzok
čerstvý tymián
100 ml
olivový olej
trochu
korenie

Fazuľky

400 g
fazuľový struk
8 plátkov
anglická slanina
trochu
olivový olej
štipiek
soľ
trochu
korenie

postup

1.
Očistené mäso marinujeme, najlepšie cez noc, v zmesi soli, piva, limetkovej šťavy a kôry, korenia a nasekaných byliniek.
 
2.
Mäso prudko opečieme zo všetkých strán na oleji, preložíme na rošt a pečieme v rúre pri 160°C asi 30-40 minút. Hotové mäso nakrájame na plátky.
3.
Fazuľky očistíme a prudko ich sparíme v osolenej vode, preložíme do ľadovej vody a necháme odkvapkať.
4.
Do plátku slaniny zabalíme fazuľky, okoreníme a dáme na plech. Pokvapkáme olejom, vložíme do rozpálenej rúry a pečieme pri 250°C 10 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať