Pridať recept

Zapečené plnené vajcia

ingrediencie

6 ks
uvarené vajce natvrdo
125 g
bryndza
50 g
maslo
1 KL
sardelová pasta
štipiek
soľ
2 PL
kyslá smotana
1 ks
cibuľa
500 g
zemiaky
20 g
maslo
50 ml
vlažné mlieko
2 PL
strúhanka
100 ml
sladká smotana
1 ks
vajce
12 ks
cherry paradajky
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.
Zemiaky očistíme, umyjeme, nakrájame a uvaríme vo vriacej slanej vode domäkka. Popučíme ich, prilejeme vlažné mlieko a maslo. Vymiešame hladkú kašu.
 
2.
Medzitým 6 vajec uvarených natvrdo očistíme a rozkrojíme po šírke napoly. Žĺtky vyberieme, popučíme vidličkou a vymiešame s bryndzou, maslom, sardelovou pastou, vajcom, soľou a nasekanou cibuľkou. Nakoniec zľahka vmiešame kyslú smotanu. Plnku naložíme do vrecúška na zdobenie a nastriekame ju do bielkov.
3.
Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a naložíme zemiakovú kašu. Vtlačíme do nej naplnené vajcia, zalejeme ich sladkou smotanou rozšľahanou so štipkou soli a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so sherry paradajkami a petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.