Rizoto s lečom a klobáskou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
ryža
2
ks
klobáska
1
ks
cibuľa
trochu
olej
300
g
sterilizované lečo
4
PL
paradajkový pretlak
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
feferónka
120
g
tvrdý syr
štipiek
soľ
postup
1.
Ryžu preberieme, párkrát opláchneme a necháme odkvapkať. Na rozpálenom oleji opražíme ryžu, zalejeme ju 600 ml vody, dochutíme soľou, prikryjeme a na miernom ohni varíme približne 15 minút.
2.
Cibuľu nadrobno nakrájame, opražíme na rozpálenom oleji, pridáme na kolieska nakrájanú klobásku, opečieme. Ďalej pridáme paradajkový pretlak, lečo, prelisovaný cesnak, nakrájanú feferónku, soľ a niekoľko minút dusíme.
3.
Do uvarenej ryže vmiešame pripravenú zmes a nastrúhaný syr. Ihneď podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.