Pridať recept

Talianske kuracie rizoto

ingrediencie

300 g
kuracie prsia
1 ks
cibuľa
3 ks
paradajka
100 g
zeler
1 ks
červená paprika
100 g
huby
100 ml
biele víno
100 g
tvrdý syr
štipiek
mleté čierne korenie
štipiek
soľ
1 strúčik
cesnaku
300 g
ryža
600 ml
zeleninový vývar
trochu
čerstvá bazalka
100 g
sterilizovaný hrášok
300 g
huby

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na rozpálenom oleji, pridáme nadrobno nakrájanú papriku a paradajku,huby mäso a niekoľko minút pražíme. Potom prilejeme víno, pridáme soľ, korenie, prelisovaný cesnak, trochu horúcej vody, prikryjeme a dusíme domäkka.
 
2.
Ryžu preberieme, umyjeme a uvaríme v horúcom zeleninovom vývare so štipkou soli. Prikryjeme a varíme na miernom ohni približne 15 minút.
3.
Do pripravenej zmesi vmiešame uvarenú ryžu, pridáme postrúhaný syr, sterilizovaný hrášok, bazalku a premiešame. Podávame posypané zvyšným syrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať