Pridať recept

Paradajkovo-cesnaková omáčka

20
porcií
31
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
cesnaku
1 kg
paradajka
50 g
morská soľ

postup

Paradajky umyjeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku, pridáme soľ zmiešanú s pretlačeným cesnakom (prelisovaným). Zmiešame a naplníme suché poháriky. Zmes nesterilizujeme, pretože soľ ju vynikajúco zakonzervuje. Vydrží aj niekoľko rokov. Využitie je neobmedzené - od hrianok po rýchle hodenie pod mäso. A tým pádom nemusíte mať vždy doma cesnak a čistiť.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
janaskucerova
10.12.2014 10:35 | |
+1 -1
jasné, že 50 g.
Anonymný nick
30.11.2014 13:22 | |
+3 -0
Prosím ,koľko je to 50 strúčikov morskej soli?
janaskucerova
10.12.2014 10:33 | |
+1 -0
*503*
dobruchut.sk
11.12.2014 11:03 | |
+1 -0
opravene...
Podobné články
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Takto cesnak už nikdy nepripálite!
Cesnak nesmie chýbať azda v žiadnej kuchyni. Táto aromatická zelenina sa pridáva do mnohých jedál, ktorým...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...