Pridať recept

Dulový lekvár

20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 kg
dula
1,5 kg
cukor
1 štipka
kyselina citrónová

postup

Necháme riadne dozrieť duly, očistíme, nakrájame a necháme v troche vody variť. Dlho, dlho, dlho. Potom pridáme cukor a rozmixujeme a s troškou kyseliny citrónovej. Naplníme umyté poháriky a sterilizujeme asi 20 min. Je to taký trpkejší lekvár a treba si dať pozor pri krájaní, aby ste sa neporezali. Duly aj dozreté sú veľmi tvrdé. Je to ale aj veľmi liečivý lekvár, duly sú zdravé.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Toto ovocie má nízky obsah kalórií, podporuje trávenie, aj napriek tomu ho takmer nikto nepozná
Toto ovocie má nízky obsah kalórií, podporuje trávenie, aj napriek tomu ho takmer nikto nepozná
Dá sa pripraviť na mnoho chutných spôsobov, je neuveriteľne zdravé a práve teraz je jeho sezóna. Pozrite sa,...
Slivky do zásoby
Slivky do zásoby: Slivková nutella, detská výživa či poctivý domáci lekvár
Slivková sezóna je v plnom prúde a je treba vymyslieť, čo s tými, ktoré neskončia v koláči či zemiakových knedliach.
Ceresnovy dzem
Zaváraniny a džemy
Broskyňový kompótJemnejšiu korenistú chuť broskyňového kompótu dosiahnete tak, že do pohárov pridáte aj...
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Slivkovy lekvar
Výborný slivkový lekvár 5x inak
Päť receptov na tradičnú dobrotu, ktorá stáročia dotvára slovenské dezerty a sladké chody.