Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
5
porcií
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

350 g
špaldová múka jemne mletá
2 ks
vajce
150 ml
vlažná voda
1 PL
soľ

Plnka

400 g
tofu biele
25 ml
vlažná voda
3 KL
soľ
2 PL
citrónová šťava
1/2 KL
čierne mleté korenie
5 ks
pažitka
5 ks
cibuľa
150 g
maslo k cibuli
100 g
maslo na pomastenie
pažítka na ozdobenie

postup

Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
 
1.
Najskôr si spracujeme cesto. Do misky dáme múku, soľ, vajíčka a rukami pomaly miesime cesto. Postupne pridávame vodu.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
 
2.
Cesto necháme odležať v chladničke cca 30 min. (to iba počas doby, kedy si urobíme plnku).
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
3.
Biele tofu nakrájame na kocky a vložíme do mixéra spolu s vodou, citrónovou šťavou, soľou, čiernym mletým korením a rozmixujeme na hladkú kašu.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
4.
K hotovej plnke pridáme nadrobno nakrájanú pažitku.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
5.
Cesto vyvaľkáme na plát hrubý cca 2-3 mm a vykrajujeme z neho pomocou formičky kruhy. Každý naplníme 1 KL plnky a spojíme.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
6.
Pirohy hodíme do vriacej vody (doporučujem na dvakrát, aby sa pirohy na seba neprilepili). Hrniec prikryjeme a počkáme, až nám pirohy vyplavú na povrch. Potom ich necháme ešte 3 min. variť.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
7.
Medzitým ako sa nám pirohy varia, nakrájame si nadrobno cibuľu a osmažime ju dohneda na masle.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
8.
Uvarené pirohy preložíme do misy, polejeme roztopeným maslom a podávame s osmaženou cibuľkou a pažitkou.
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Fotorecept: Špaldové pirohy s pažitkovou tofu plnkou
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
To naj z tradičnej slovenskej kuchyne: Pirohy
Pirohy v rôznych obdobách sú charakteristické pre viacero krajín sveta. U nás sa pripravujú so slanými alebo...
Čerstvý syr
Ako skladovať žltý syr? Tento trik ho udrží čerstvý až 3 týždne!
Žltý syr je produkt, ktorý nájdete pravdepodobne v každej chladničke. Používame ho do sendvičov, nákypov...
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Kupujete strúhaný syr? Radšej to už nerobte!
Ako je to u vás? Strúhate vlastný či kupujete nastrúhaný? Toto sú tri hlavné dôvody, prečo sa oplatí radšej...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...