Pridať recept

Video: Baklava

ingrediencie

1 balíček
Philo cesto u nás sa dá použiť lístkové
450 g
roztopené maslo
1,5 šálky
nasekané orechy
1/8 šálka
cukor
1/8 šálka
klinčeky
1/8 KL
muškátový orech
1/8 KL
škorica
1 PL
voda
1 šálka
jednoduchý sirup
1 hrsť
nasekané pistácie

Jednoduchý sirup

2 šálky
cukor
1 šálka
voda
2 PL
citrónová šťava
1 PL
ružová voda
1 PL
voda z pomarančových kvetov

postup

Predhrejte rúru na 350°. V miske zmiešame orechy, klinčeky, muškátový oriešok, škoricu a cukor. Každý plátok cesta natrieme mastom a ukôadáme na seba 4 vrstvy,ktoré posypeme orechovou hmotou. Opakujeme postup pokiaľ sa cesto neminie. Cesto prekrávame do tvaru štvorca alebo kosoštvorca. Vložíme do rúry a pečieme 30-45 minút dozlatista. Počas pečenia si na panvici pripravíme sirup zmiešaním všetkých menovaných ingrediencií a necháme ho úplne vychladnúť pred podávaním. Upečenú baklavu polejeme sirupom a každý kúsok ozdobíme pistáciami.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.1.2013 18:38 | |
+13 -0
350 stupnov asi má byť Fahrenheita, lebo inak by sme mali po 40 minutach v rure uhliky a nie baklavu. :)
Podobné články
Pochúťky z lístkového cesta
Bleskové chuťovky: TOP minútky z lístkového cesta
Vyskúšajte parádne chrumkavé minútky z lístkového cesta.
Plnené pochúťky z lístkového cesta
Plnené pochúťky z lístkového cesta: Perfektné na večeru či k telke
Lístkové cesto v slaných prevedeniach, ktoré vám určite zachutia. A pre tých, ktorí nemajú nadýchané cesto...
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!