Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou

Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna

ingrediencie

300 g
bravčové mäso
1 ks
pór
2 ks
cesnaku
5 dl
mäsový vývar
podľa chuti
soľ
3 dl
smotana na varenie

postup

1.
Bravčové mäso si nakrájamé na menšie plátky a dáme variť do osolejnej vody spolu s nakrájaným kúskom póru a cesnakom.
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna
 
2.
Zvyšok próru nakrájame na prúžky a opečieme asi 3 minúty na panvici.
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna
3.
Zalejeme mäsovým vývarom a necháme variť 5 minút.
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna
4.
Primiešame smotanu a necháme prejsť varom, následne vypneme šporák.
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna
5.
Omáčku prelejeme do misky a rozmixujeme na hladkú kašu. Podávame k mäsu, vhodná príloha je aj knedla alebo zemiakové pyré. Chuť omáčky je vďaka póru zaujímavá, pór je výrazný. Je to vhodná obmena aj ku klasickej sviečkovej.
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Fotorecept: Bravčové so smotanovo-pórovou omáčkou
Zdroj: falenna
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Pórové špeciality
Čo dnes variť? 8 tipov na chutný obed s pórom
Kúpili ste v obchode pór a teraz hľadáte inšpiráciu ako ho zúžitkovať? Už hľadať nemusíte, u nás si zaručene vyberiete.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
por
Fotonávod: Ako očistiť pór
Pór sa výborné hodí pod mäso, môžete z neho pripraviť chutnú polievku alebo slaný koláč. Z póru...