Cestoviny so sépiami
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
špagety
500
g
sépia
500
g
lúpané paradajky
3/4
dl
olivový olej
1/2
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
1
vetvička
petržlenová vňať
1/2
pohár
suché biele víno
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
2
ks
paprika
3
ks
šampiňóny
postup
1.
Malé sópie opláchneme a prekrojíme. V hlinenom hrnci opražíme na oleji nadrobno nakrájanú cibuľu, papriky, šampiňóny a strúčiky cesnaku. Strúčiky vyberieme skôr, než sa začnú farbiť do zlatita, a pridáme sépie. Osolíme, okoreníme a necháme niekoľko minút osmažiť.
2.
Potom obsah oblažíme vínom. Keď sa víno odparí, pridáme paradajky. Necháme povariť na miernom ohni, dokiaľ sépie nezmäknú a v prípade, že je omáčka príliš hustá, pridáme trocha teplej vody.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne. Po uvarení ich vložíme do servírovacej misy a ochutíme pripravenou omáčkou a posekanou petržlenovou vňaťou. Podávame teplé.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.