Pridať recept

FOTORECEPT: Nákyp à la Koložvárska kapusta

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 hrnček
ryža guľatá
300 g
bravčové mäso mleté
100 g
klobása na grilovanie
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
červená mletá paprika, soľ morská, korenie mleté čierne
500 g
kyslá kapusta
1 PL
petržlenová vňať

postup

1.

Na panvicu s trochou oleja dáme orestovať nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme mleté mäso, a nakrájanú klobásku. Osolíme a okoreníme zmes. Podusíme pár minút, aby bolo mäso mäkké.

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
 
2.

Uvaríme si ryžu. Necháme trocha vychladnúť.

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
3.

Do vymastenej zapekacej misy dáme najprv kyslú kapusty, polovicu ryže, potom mäsovú zmes...

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
4.

...potom zbytok ryže a nakoniec kyslú kapustu

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
5.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov a pečieme asi 45 minút. Zo začiatku prikryjeme alobalom,alebo vrchnákom zapekacej misy. Podávame s bielym jogurtom. Dobrú chuť.

Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Fotorecept: Nákyp alá Koložvárska kapusta
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
10.10.2017 12:24 | |
+8 -8
Slovíčko "alá" ma donútilo si neprečítať tento recept, škoda, nabuduce to nepokaz..
cita112
21.1.2014 09:18 | |
+10 -6
Skoda že u nás doma túto super papanicu nikto nemá rád... Len ja sama a pre jedného sa my to neoplatí robiť :| (y)
dorisa
21.1.2014 09:43 | |
+11 -4
ved ja si tiež robim malú porciu, ale stojí zato:) čo by človek nespravil re seba :O
lusila91
30.10.2013 11:49 | |
+5 -4
Včera som robila, úžasná :3 . Ďakujem za recept (y)
dorisa
30.10.2013 12:15 | |
+8 -10
Nazdravie....ďakujem 8:|
Podobné články
13 chutných spôsobov, ako spracovať kyslú kapustu
Nielen kapustnica, výborná je aj nátierka! 13 chutných tipov, čo z kyslej kapusty
Kyslá kapusta patrí k našim najtradičnejším a zároveň najzdravším potravinám. Obsahuje veľa vitamínu C,...
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!