Pridať recept

Plnený mletý rezeň

ingrediencie

1 kg
bravčový bôčik
2 ks
vajce
1 dl
mlieko
2 PL
strúhanka
200 g
mäkká saláma
2 ks
uvarené vajce natvrdo
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1 štipka
muškátový kvet
trochu
olej

Na obalenie

100 g
tvrdý syr
2 ks
vajce
4 PL
mlieko
trochu
hladká múka
trochu
strúhanka

postup

1.
Vykostený bravčový bôčik zomelieme, ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým kvetom. Všetko premiešame, pridáme vajcia rozšľahané v mlieku, zahustíme troškou strúhanky, znovu dôkladne premiešame a dáme asi na 2 hodiny do chladničky.
 
2.
Zo zmesi potom na pomúčenej doštičke tvoríme malé placky, do stredu ktorých vždy položíme koliesko salámy a dielik natvrdo uvareného vajca. Placku preložíme a okraje pevne stlačíme. Takto pripravené rezne obalíme v múke, vajciach rozšľahaných s mliekom, v nastrúhanom syre a nakoniec v strúhanke.
3.
Vypražíme ich v horúcom oleji a podávame so zemiakovou kašou alebo zemiakovým šalátom. Rezne sú dobré horúce i studené.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Holandský rezeň
Mleté mäso, vajce, syr a chutnejšie rezne ste nejedli! Zabudnite na klasické rezne a pripravte si HOLANDSKÉ, sú rýchle, šťavnaté a vôbec nie mastné
Jednoduché, mäkké a úžasne šťavnaté! Vymeňte obľúbenú klasiku a nebudete ľutovať, rozplývajú sa na jazyku.
Dokonalé rezne
Takto sa vždy nafúkne! Tajomstvo dokonalého trojobalu odhalené, už nikdy nebudete robiť rezne inak. Každý, kto ich ochutná, môže potvrdiť, že sú vynikajúce!
Uložiť, nestratiť. Nedeľné rezne tak, ako majú byť! Takto pripravíte vždy jemné rezne v nadýchanom trojobale.
TOP
Aj vy obaľujete nedeľné rezne v tradičnom trojobale? Musím sa s vami podeliť o tento perfektný recept, zabudnite
Veľkonočné rezne mojej mamy! Jedna surovina navyše a lepšie rezne ste ešte nejedli! Toto je dôvod, prečo sú jej rezne vždy tak šťavnaté a chutné
Veľkonočné rezne ešte nikdy neboli chutnejšie. Tento výborný spôsob, ako ich vylepšiť, si zamilujete!
TOP
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Záhada okolo pôvodu slávneho viedenského rezňa: Rakúsku gastronomickú ikonu zrejme vymysleli starobylí Rimania
Jeho vôňa mnohým pripomína klasický nedeľný obed a bez neho sa nezaobíde azda žiadna významná rodinná...