Pridať recept

Tradičné bravčové pečené

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička
podľa chuti
soľ
4 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
drvená rasca

postup

1.
Opláchnuté a osušené mäso potrieme cesnakom utretým so soľou, posypeme drvenou rascou, vložíme do pekáča a podlejeme horúcou vodou. Dáme do rúry a pečieme pri 200 stupňoch asi 2 hodiny. Medzitým mäso podlievame horúcou vodou, prelievame výpekom a obraciame, aby po celom povrchu bolo upečené dozlata.
 
2.
Mäkké mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Mäso podávame s knedľou a dusenou kapustou a prelievame povareným výpekom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.