Pridať recept

Francúzske zemiaky

ingrediencie

1 kg
uvarené zemiaky v šupke
250 g
mäkká saláma
3 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
cibuľa
trochu
soľ
trochu
drvená rasca
trochu
mleté čierne korenie
trochu
masť
1 hrnček
mlieko
3 ks
vajce
trochu
olej

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť, olúpeme a nakrájame na plátky. Na troške oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu a pridáme na kúsky nakrájanú salámu.
 
2.
Pekáč vymažeme masťou, na dno rozložíme vrstvu zemiakov, osolíme ich a posypeme trochou drvenej rasce. Ďalšiu vrstvu tvorí opečená saláma s cibuľou, nasleduje vrstva zemiakových plátkov, soľ a rasca. Na zemiaky rozložíme na plátky nakrájané natvrdo uvarené vajcia, mierne ich osolíme, okoreníme a poslednú vrstu vytvoríme zo zemiakov.
3.
Opäť všetko posolíme a posypeme rascou, pokvapkáme olejom a dáme na 20 minút zapiecť.
4.
Potom zalejeme vajciami rozšľahanými s mliekom a ešte dopekáme ďalších 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Lepenice
Len málo ľudí robí ešte tento recept! Ak máte doma zemiaky, urobte si LEPENICE! Toto zemiakové jedlo chutí všetkým a sýta večera je hotová do pol hodiny
Nemáte čas po práci na zdĺhavé varenie? Pripravte si spolu s nami toto fantastické jedlo a nasýtite celú...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...