Pridať recept

FOTORECEPT: Čerešňová krtkova torta

ingrediencie

500 ml
smotana na šľahanie
400 g
čerešne
400 g
detské piškóty
3 PL
čerešňová šťava
džem

postup

1.
Šľahačku si vyšľaháme do tuha.
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
 
2.
Čerešne (ja som použila kompótové) odkôstkujeme a pridáme k šľahačke.
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
3.
Pridáme 3 PL šťavy z kompótu a premiešame.
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
4.
Potom si polepíme asi 30 piškót kyslejším džemom.
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
5.
Misu vystelieme potravinovou fóliou a na začneme na spodok ukladať piškóty (skosenou časťou k stene). Potom si plnku rozdelíme na 3 časti a prvú časť dáme na vrstvu piškót. Potom poukladáme naplnené piškóty tesne vedľa seba.
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
6.
Postup opakujeme (na piškóty dáme krém, potom opäť piškóty a poslednú vrstvu krému).
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
7.
Zakončíme opäť poukladanými piškótami a prikryjeme prevysajúcou fóliou. Takto pripravenú tortu dáme do chladničky zachladiť na minimálne 6 hodín (najlepšie na 24 hodín).
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
8.
Potom tortu preklopíme a stiahneme fóliu. Dobrú chuť!
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Fotorecept: Čerešňová krtkova torta
Zdroj: vacica
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať