Pridať recept

Nanukový rez

20
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

cesto

500 ml
hladká múka
2 ks
vajce
200 ml
cukor
200 ml
slnečnicový olej
100 ml
vlažná voda
1 balíček
prášok do pečiva

krém

1 balíček
vanilkový puding
500 ml
plnotučné mlieko
4 PL
kryštálový cukor
250 g
Hera
200 g
práškový cukor

sneh

4 ks
vaječný bielok
200 g
kryštálový cukor

postup

Známy pudingový koláč v trochu netradičnom prevedení. 

1.

Na cesto si vymiešam zĺtky s cukrom, potom pridám vodu, postupne pridám olej, múku, prášok do pečiva. Bielky vyšľahám a opatrne pridám k cestu.

 
2.

Na krém uvarím vanilkový puding. Mäkké maslo vmiešam s práškovým cukrom a pridám vychladnutý puding.

3.

Na sneh trochu vymiešam 4 bielky, dám nad paru a postupne pridávam cukor a miešam do vtedy kým nebude krásna leská, tvrdá. Ešte horúce natriem na krém!

4.

Na vychladnuté cesto natriem najprv krém, potom sneh, môžme zdobiť aj farebným cukrom alebo s čokoládou.

5.

Dám na hodinku do chladničky. Dobrú chuť:)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
kolacovad
30.11.2013 00:33 | |
+5 -3
Dakujem za tento recept
kolacovad
30.11.2013 00:27 | |
+3 -2
kolac je vynikajuci ,rychly
Podobné články
Tie najlepšie pudingové koláče: Rezy, ktorým nikto neodolá
Tie najlepšie pudingové koláče! Týmto zaručene nikto neodolá
Patríte medzi milovníkov sladkých maškrtiek? Vyskúšajte naše fantastické pudingové rezy.
Polievka
Tip na nedeľný obed: Švédske guľky so smotanou
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.
Pani Walewska
Kráľovná všetkých chutí! Pani Walewska: Výnimočne krehký dezert, ktorý sa rozplýva na jazyku
Výnimočný dezert na bežné dni, ale vďaka efektnému vrstveniu vhodný aj na veľké oslavy.