Zlatý kebab
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
PL
olivový olej
2
KL
kurkuma
2
strúčiky
cesnaku
600
g
kuracie prsia
2
ks
farebná paprika
1
ks
cibuľa
1
ks
citrón
100
ml
majonéza
75
ml
jogurt
štipiek
čili
1
ks
jarná cibuľka
postup
1.
Do misky nalejeme olivový olej. Pridáme kurkumu, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie a premiešame. Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. V pripravenej zmesi obalíme kuracie kúsky a necháme ich marínovať.
2.
Gril rozohrejeme na maximálnu teplotu. Papriky a cibuľu pokrájame na väčšie kocky. Na kovové ihly napichujeme striedavo kuracinu, papriku a cibuľu. Vložíme ich do veľkej ohňovzdornej a plytkej misy alebo panvice na grilovanie.
3.
Pripravené ihly grilujeme približne 5 minút z každej strany. Mäso sa musí poriadne prepiecť a zelenina by mala zhnednúť.f
4.
V malej miske si pripravíme dressing. Nasypeme do nej nasekanú cibuľku, citrónovú kôru, čili a prilejeme jogurt, majonézu a trochu citrónovej šťavy. Takúto citrónovú majonézu podávame ako dressing ku kebabu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.