Pridať recept

Opekaná morčacina s pomarančom

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
500 g
morčacie prsia
200 g
šampiňóny
4 PL
brandy
3 ks
pomaranč
1 KL
cukor
8 PL
petržlenová vňať
4 PL
biely jogurt
1 ks
hlávkový šalát

postup

1.
Vo veľkej panvici rozpálime olej a opražíme na ňom nasekanú cibuľu. Miešame ju často a pražíme približne 1 minútu.
 
2.
Pridáme na kocky nakrájané mäso a za stáleho miešania pražíme 4 minúty, alebo kým mäso nebude prepečené.
3.
Vmiešame nadrobno nakrájané huby a na miernom ohni pražíme ďalšiu 1 minútu. Keď huby začnú hnednúť pridáme brandy, šťavu z dvoch pomarančov, pomarančovú kôru a cukor. Miešame 1 minútu, dochutíme soľou, korením.
4.
Na taniere si pripravíme hlávkový šalát a na kocky nakrájaný pomaranč. Pridáme opečené mäso so šťavou a podávame s jogurtom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať