Pridať recept

Kačacie prsia v pomarančovej omáčke

4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kačacie prsia
1 PL
slnečnicový olej
1 ks
šalotka
2 ks
pomaranč
4 PL
sherry
1 PL
sherry ocot
1 KL
hnedý cukor
1 ks
citrón

postup

1.
Kačacie prsia umyjeme, osušíme a urobíme malé zárezy do kože. V panvici rozohrejeme slnečnicový olej a vložíme do nej kačacie prsia kožou nadol. Zmiernime oheň a pražíme približne 5 minút, pričom občas pritlačíme lopatkou. Koža musí byť hnedá a chrumkavá.
 
2.
Z panvice zlejeme zvyšný tuk a kačacie prsia obrátime. Pražíme ich na slabšom ohni približne 10 minút a ešte raz ich obrátime. Potom pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, pražíme ešte 5 minút a prsia spolu s cibuľou vyberieme.
3.
Pridáme nastrúhanú kôru aj šťavu z oboch pomarančov, sherry, sherry ocot (alebo balzamový ocot), hnedý cukor a citrónovú šťavu. Varíme a miešame, kým omáčka nezhustne. Prelejeme ňou kačicu a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať