Makaróny a la " Costa Brava"
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
makaróny
250
g
sépie
250
g
krevety
500
g
slávky
3/4
dl
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
vetvička
petržlenová vňať
500
g
paradajka
2
PL
majonéza
trochu
soľ
trochu
čierne korenie
postup
1.
Slávky opláchneme priamo pod vodou z vodovodu a dobre ich potom očistíme. Keď sú čisté, postavíme ich na oheň v kastróle s pol pohárom vody a lyžicou oleja. Vyberáme ich z hrnca podľa toho, ako sa otvárajú a nechávame ich v lastúrach. Vodu pustenú slávkami uchováme v šálke. V kastróle opražíme na oleji nakrájanú cibuľu, pridáme sépie, pokrájané na rezančeky a krevety vylúpnuté z panciera.
2.
Potom vlejeme precedenú vodu zo slávok, pridáme nadrobno pokrájaný cesnak a petržlenovú vňať. Po niekoľkých minútach pridáme popučené paradajky. Osolíme a okoreníme. Keď sépie zmäknú, odstavíme.
3.
Cestoviny dáme variť osobitne. Keď sú uvarené, vložíme ich do hlbokej misy, ochutíme omáčkou a dobre premiešame. Podávame v hlbokej mise, ozdobenej dookola slávkami a jednou lastúrou. Navrch pridáme trochu majonézy.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.