Pridať recept

Millefeuille s malinami

ingrediencie

1 balíček
lístkové cesto
50 g
mandľové lupienky
2 PL
cukor
200 g
maliny
250 ml
šľahačka
trochu
práškový cukor

postup

1.
Rúru si predhrejeme na 240°C a lístkové cesto vyberieme z mrazničky. Najlepšie je ho nechať odležať v izbovej teplote 20 minút. Potom cesto rozvinieme a pohárom s priemerom cca 8 cm z neho vyrežeme 12 kúskov.
 
2.
Cesto preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, posypeme mandľovými lupienkami a cukrom. Pečieme približne 12 minút, alebo kým nebudú koláčiky pekne zlatisté.
3.
Vyberieme ich z rúry a necháme aspoň 5 minút vychladnúť na mriežke. Polovicu koláčikov uložíme na taniere, na každý dáme lyžicu vyšľahanej šľahačky, maliny. Potom priložíme druhý koláčik a postup zopakujeme aj s tretím. Vrch posypeme malinami a môžeme podávať.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať