Pridať recept

Fotorecept: Majonézový šalát

6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 kg
zemiaky
3 dl
olej
4 ks
vajce
2 PL
plnotučná horčica
soľ
1 ks
cibuľa
1 konzerva
kápia sterilizovaná
1 konzerva
kyslá uhorka
1 konzerva
sterilizovaný hrášok
1 konzerva
sterilizovaná mrkva
mleté čierne korenie

postup

1.
Zemiaky uvaríme v šupke, necháme ich vychladnúť a ošúpeme.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
 
2.
Kým nám zemiaky chladnú, pripravíme si majonézu. Do mixéra dáme vajcia a pomaly prilievame olej. Keď máme majonézu urobenú, ochutíme soľou a pridáme horčicu podľa chuti.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
3.
Nakrájame si uhorky, kápiu a cibuľku na drobné kocky. Vodu z uhoriek nevylievame.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
4.
Keď máme zemiaky vychladnuté pretláčame ich cez sitko.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
5.
K zemiakom pridáme cibuľku, uhorky, kápiu a zalejeme majonézou.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
6.
Potom pridáme hrášok a mrkvičku. Poriadne premiešame a ochutíme uhorkovou vodou, dosolíme a okoreníme.
Fotorecept: Majonézový šalát
Fotorecept: Majonézový šalát
Zdroj: smejkachichi
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
valika2240
19.7.2018 21:25 | |
+0 -1
Majonéza sa robí len za studena ,len zo žĺtkov, a neviem prečo kapiu ,ale každý má svoj recept prečo nie? Inak super
Anonymný nick
28.11.2015 00:30 | |
+5 -26
Varit zo zavaranej mrkvy a hrasku, alebo s kecupom je nechutne !
zuzana.zuzana
23.4.2014 16:14 | |
+18 -34
Velke riziko, majoneza pripravena za studena, bez tepelnej upravy, ochorenie na salmonelozu - dobru chut. Pouzijeme pasterizovanu majonezu, kde nehrozi ziadne riziko ochorenia.
Podobné články
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Majonéza
Domáca veľkonočná majonéza - EXTRA hustá a krásne krémová! Hotová je behom pár minút a nikdy sa nazrazí, dodržujte tento postup
Chystáte sa na veľkonočné sviatky pripravovať majonézové pochúťky? Máme pre vás recept na najlepšiu domácu...
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Žiadne vajce a chuť úžasná! Recept na jemnú domácu majonézu bez vajec. Zamilujú si ju nielen vegáni
Počas veľkonočných sviatkov na našich stoloch kraľuje majonéza. Pridávame ju takmer do všetkého: do vajec,...
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Ako dlho sa môže otvorená majonéza skladovať?
Majonéza je nevyhnutná pre veľkonočné šaláty aj tradičné plnené vajíčka. Je ťažké si bez nej predstaviť...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...