Pridať recept

Pečená krkovička

4
porcie
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčovej krkovičky
zemiaky
olej
cibuľa
soľ
mletá červená paprika
grilovacie korenie
mleté čierne korenie

postup

Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Osolíme a posypeme paprikou. Dáme ich do vymasteného pekáča. Krkovičku si narežeme na plátky, jemne naklepeme a osolíme, okoreníme čiernym korením a grilovacím korením. Ideálne je nechať ju chvíľu odležať. Potom ju položíme na zemiaky. Na krkovičku naukladáme na krúžky nakrájanú cibuľu a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na cca 60 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
dj-bedmix
8.7.2016 10:54 | |
+10 -2
Práve sa pečie vonia to tu parádne a navrch som naukladal červenú cibuľku ďakujem za tip :-)
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.