Medový krémeš
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
medové pláty
8
dl
mlieko
2
ks
źĺtok
2
balíčky
Zlatý klas
1
balíček
vanilkový cukor
2
PL
hladká múka
150
g
práškový cukor
250
g
palmarín (maslo)
rum alebo rumová esencia
postup
Klasický vianočný zákusok:
1.
Do misy si nalejeme mlieko, pridáme žltka, Zlatý klas, vanilkový cukor, múku, práškový cukor. Všetko poriadne premiešame, najlepšie mixérom. Krém dáme variť. Je nutné ho stále miešať, aby neprihorel.
2.
Krém je hotový, keď začne vrieť a zhustne. Hotový krém necháme vychladnúť.
3.
Do vychladeného krému postupne pridáme rozmiešaný palmarín a nakoniec prilejeme troška rumu alebo rumovú esenciu a premiešame.
4.
Krém natrieme na medový plát a ďalším plátom ho prikryjeme. Koláčik by mal chvíľu postáť, aby medové pláty zmäkli. Koláč posypeme práškovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.