Pridať recept

Zapečená kapusta s mäsom

5
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

kyslá kapusta
1 ks
červená cibuľa
bravčové mäso
soľ
uvarená ryža
mleté čierne korenie
vegeta
olej
červená mletá paprika
celá rasca
2 ks
údená klobása
100 g
kyslá smotana
1 ks
žĺtok
1,5 dl
smotana na varenie
petržlenová vňať

postup

Mäso pokrájame na menšie kúsky, ktoré posolíme, okoreníme a 10 minút necháme odstáť. Očistíme si cibuľu, pokrájame ju, orestujeme na oleji, potom pridáme kúsky mäsa, prudko ich opečieme, poprašíme sladkou mletou červenou paprikou, pridáme rascu a vegetu. Spolu premiešame, restujeme a podlejeme malým množstvom vody. Za občasného premiešania necháme dusiť domäkka. Pripravíme kyslú kapustu tak, že ju krátko podusíme. Klobásku nakrájame na malé kolieska a opečieme ich na oleji. Tieto kolieska pridáme do vychladnutej kapusty, potom pridáme uvarenú ryžu, udusené mäso aj so šťavou a všetko spolu premiešame. Misu na zapekanie potrieme olejom. Do misy vložíme masu a rovnomerne ju rozložíme, zalejme ju kyslou smotanou, ktorú zmiešame so smotanou na varenie a žĺtkom. Takto pripravenú masu vložíme do vopred vyhriatej rúry a necháme zapiecť. Na záver ozdobíme petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!