Pridať recept

Pečený bažant s paprikami

4
porcie
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
bažant
50 g
plátky prerastená slanina
olej
100 g
cibuľa
100 g
farebná paprika
6 strúčikov
cesnaku
mletá červená sladká paprika
soľ
mleté čierne korenie

postup

Bažanta najprv umyjeme a očistíme, a potom ho rozdelíme na 2 časti. Prešpikujeme ho prúžkami slaninky, posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Cibuľu nakrájame na väčšie kúsky a speníme ju na horúcom oleji. Posypeme ju trochou mletej sladkej červenej papriky. Potom ju dáme do vymastenej misy na zapekanie a položíme na ňu bažanta. K bažantovi pridáme celé strúčiky cesnaku, podlejeme vodou, prikryjeme a pečieme až kým mäso nebude mäkké. Upečeného bažanta vyberieme a šťavu vydusíme na tuk. Pridáme do nej nakrájané papriky a krátko dusíme. Bažanta podávame s varenou ryžou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Lečo guláš
Lečo guláš: Bravčový guláš s augustovou zeleninou
Jednoduchý guláš, ktorý chutí a vonia ako leto samo.
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...