Fazuľa so slaninou a cesnakom
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
suchá biela fazuľa
100
g
údená slanina
trochu
olej
2
strúčiky
cesnaku
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
ks
farebná paprika
4
PL
paradajkový pretlak
postup
1.
Fazuľu preberieme, umyjeme a namočíme deň vopred do studenej vody. Potom ju v tej istej vode uvaríme a scedíme,
2.
Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme rascu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú papriku, paradajkový pretlak a dusíme niekoľko minút.
3.
Potom vmiešame uvarenú fazuľu, soľ a varíme ďalších 10 minút. Podávame s pečeným bravčovým mäsom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.