Pridať recept

Hrachové fašírky

ingrediencie

200 g
hrach
štipiek
soľ
2 ks
zemiaky
trochu
olej
1 ks
cibuľa
štipiek
mleté čierne korenie
1 KL
majorán
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
trochu
strúhanka

postup

1.
Hrach preberieme, umyjeme a na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme. Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ a uvaríme domäkka.
 
2.
Uvarený hrach so zemiakmi scedíme a zomelieme. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, vlejeme ju do hrachu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajce, prelisovaný cesnak a toľko strúhanky, aby bola zmes dostatočne hustá.
3.
Z tejto zmesi formujeme gulôčky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...