Hrachové fašírky
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
hrach
štipiek
soľ
2
ks
zemiaky
trochu
olej
1
ks
cibuľa
štipiek
mleté čierne korenie
1
KL
majorán
1
strúčik
cesnaku
1
ks
vajce
trochu
strúhanka
postup
1.
Hrach preberieme, umyjeme a na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom ho v tej istej vode uvaríme. Pred dovarením pridáme na kocky nakrájané zemiaky, soľ a uvaríme domäkka.
2.
Uvarený hrach so zemiakmi scedíme a zomelieme. Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, vlejeme ju do hrachu, pridáme soľ, mleté čierne korenie, majorán, vajce, prelisovaný cesnak a toľko strúhanky, aby bola zmes dostatočne hustá.
3.
Z tejto zmesi formujeme gulôčky, obalíme ich v strúhanke a vypražíme na rozpálenom oleji. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.