Šošovica s paradajkami
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
šošovica
trochu
tymian
40
g
maslo
25
ks
cibuľa
2
ks
paradajka
4
PL
paradajkový pretlak
štipiek
soľ
2
PL
bazalka
postup
1.
Šošovicu preberieme, umyjeme a namočíme na 2 hodiny do studenej vody. Potom ju v tej istej vode uvaríme s tymianom takmer domäkka. 100 ml vývaru si odložíme.
2.
Na rozpálenom masle opražíme nadrobno nasekanú cibuľu,pridáme nadrobno nakrájané paradajky, prikryjeme a na miernom ohni dusíme domäkka. Potom pridáme paradajkový pretlak, chvíľu pražíme a nasypeme uvarenú šošovicu.
3.
Podlejeme odloženým vývarom, dochutíme soľou, korením, dobre premiešame a necháme dovariť. Ozdobíme bazalkou a podávame.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.