Pridať recept

Kyslá polievka z údeného mäsa

ingrediencie

300 g
údené mäso
štipiek
soľ
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
bobkový list
100 ml
šťava z kyslej kapusty
200 ml
mlieko
1 PL
hladká múka
4 ks
vajce
1 PL
kôpor

postup

1.
Údené mäso umyjeme a vložíme do studenej vody, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer domäkka.
 
2.
Pridáme kapustovú šťavu a varíme domäkka. Mäso vyberieme, vývar zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v mlieku. Keď polievka zovrie dochutíme ju cukrom, premiešame a posypeme kôprom.
3.
Vajcia natvrdo si ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a podávame v polievke. Mäso z vývaru môžeme podávať osobitne alebo taktiež v polievke.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať