Kyslá polievka z údeného mäsa
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
údené mäso
štipiek
soľ
5
ks
celé čierne korenie
2
ks
bobkový list
100
ml
šťava z kyslej kapusty
200
ml
mlieko
1
PL
hladká múka
4
ks
vajce
1
PL
kôpor
postup
1.
Údené mäso umyjeme a vložíme do studenej vody, okoreníme, pridáme bobkový list a varíme na miernom ohni takmer domäkka.
2.
Pridáme kapustovú šťavu a varíme domäkka. Mäso vyberieme, vývar zahustíme hladkou múkou rozmiešanou v mlieku. Keď polievka zovrie dochutíme ju cukrom, premiešame a posypeme kôprom.
3.
Vajcia natvrdo si ošúpeme, rozkrojíme na polovicu a podávame v polievke. Mäso z vývaru môžeme podávať osobitne alebo taktiež v polievke.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.