Pridať recept

Kakaová roláda

ingrediencie

5 ks
vajce
5 PL
kryštálový cukor
3 PL
polohrubá múka
4 KL
kakao
1/5 liter
smotana na šľahanie

postup

1.
Žĺtky rozotrieme s cukrom, pridáme kakao, múku a nakoniec zľahka votrieme sneh, ktorý sme vyšľahali z bielkov.
 
2.
Vylejeme na plech (vyložený papierom na pečenie) a pečieme vo vyhriatej rúre asi 5 minút.
3.
Vyšľaháme smotanu a potrieme ňou upečené, vychladnuté cesto. Pozorne zvinieme do rolády a môžeme pocukrovať.
4.
Namiesto šľahačkovej plnky môžeme poučiť džem, taktiež nemusíme pridávač kakao a roláda bude svetlá.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Muffiny s parížskou šľahačkou
Parížska šľahačka verzus parížsky krém, rozdiel je obrovský! Toto by mala vedieť každá gazdinka + krémové recepty
Medzi parížskou alebo francúzskou šľahačkou a parížskym krémom je rozdiel. Viete, aký?
VIDEO: Vždy krásna roláda, vďaka jednoduchým radám
S týmito tipmi sa vám zakaždým podarí zrolovať cesto bez prasklín a pripraviť nadýchanú roládu.
Medová roláda
Nadýchaná s obľúbenou príchuťou: Marlenková roláda - krok za krokom
Ľahučká, nadýchaná a krásne aromatická roláda nielen na sviatočný stôl. Pozrite si vo videu krok za krokom,...
Safari roláda
Táto krásna roláda zachutí nielen deťom. Ako na strakatý vzor vám radi ukážeme
Dvojfarebná piškótová roláda s krásnym žirafím motívom, plnená parížskym krémom a ovocím. Tento krásny...
Jahodová roláda s parížskou šľahačkou
Parížska roláda: Luxusný dezert za pár eur
Parížska šľahačka je vždy prísľubom delikátneho zákusku. Vyskúšajte túto jednoduchú roládu s čerstvým...
Piškótová roláda
Vždy krásna roláda bez prasklín. Poznáte triky, ako ju pripraviť?
Aby bola piškótová roláda dostatočne elastická a zároveň krásne nadýchaná a jemná, musíte dodržať zopár...