Pridať recept

FOTORECEPT: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne

Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Zdroj: kucharka26
4
porcie
25
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
bravčová panenka
3 PL
olivový olej
5 strúčikov
cesnaku
1 KL
tymian
3 PL
horčica
1,5 KL
soľ
1/2 KL
mleté čierne korenie

postup

1.
Panenku si pripravíme deň vopred. Na marinádu zmiešame v miske olej, prelisovaný cesnak, tymián, soľ, čierne mleté korenie a horčicu.
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Zdroj: kucharka26
 
2.
Mäso umyjeme a nakrájame na 1,5 cm hrubé plátky, ktoré rovnomerne obalíme v marináde. Prikryjeme a necháme odležať v chladničke celú noc.
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Zdroj: kucharka26
3.
Na druhý deň si rozohrejeme panvicu a zprudka na nej z oboch strán opečieme panenku. Z jednej strany ju opekáme cca 7 min.
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Zdroj: kucharka26
4.
Podávame s dusenou zeleninou alebo opekanými zemiakmi.
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Fotorecept: Bravčová panenka na cesnaku a tymiáne
Zdroj: kucharka26
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pikantný pečený bôčik
Z českej kuchyne: Pečený bôčik s domácimi knedličkami
Veľmi radi a často sa inšpirujeme u našich západných susedov. Toto jedlo je ako stvorené na chutný, nedeľný...
Fotorecept: Bravčová panenka s vôňou zázvoru a grilovanou zeleninou
Jemná a šťavnatá panenka v troch fantastických receptoch
Bravčová panenka je výnimočný kúsok mäska a zaslúži si malú kulinársku oslavu.
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý to robí naopak?
Toto by vám nikdy nenapadlo! Málo známy trik na šťavnaté mäso, prečo to teda každý robí naopak?
Prudké opečenie je najobľúbenejší spôsob prípravy mäsa. Týmto spôsobom môžeme dosiahnuť chrumkavosť,...
Krájate mäso priečne cez vlákna alebo pozdĺž nich?
Soliť či nesoliť mäso pred pečením? Odpoveď vás určite prekvapí!
Mali by ste steak či nedeľnú pečienku osoliť pred alebo po upečení? Je to otázka, v ktorej sa rozchádzajú...
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Viete správne pripravovať mäso? Odteraz už nič nepokazíte, zapamätajte si tieto tipy a vyhnite sa najčastejšej chybe
Dusené, pečené, grilované či vyprážané? Ako na jednotlivé druhy prípravy mäsa?
Bravčová panenka
Tieto si zamilujete: Bravčová panenka na 8 najlepších spôsobov, nielen na nedeľu!
Obľúbené jemné mäsko na 8 spôsobov, ktoré si zamilujete. Bravčová panenka ako ju máme najradšej.