Zázvorová omáčka
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
čerstvý zázvor
1
ks
cibuľa
1
ks
jablko
1
ks
petržlen
2
dl
sladká smotana
0,3
dl
citrónová šťava
1
štipka
cukor
trochu
ocot
trochu
med
podľa chuti
soľ
trochu
kukuričný škrob
postup
1.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na oleji so štipkou cukru. Potom k nej pridáme postrúhaný zázvor, postrúhané jablko a petržlen. Pridáme med, soľ, citrónovú šťavu. Všetko zalejeme vodou a necháme dusiť 10 a 15 minút. Ak je omáčka príliš riedka, pridáme trochu škrobu.
2.
Po udusený všetko dohladka rozmixujeme ponorným mixrérom a nakoniec primiešama smotanu. Podľa môžeme pridať trochu octu. Omáčku sa hodí ku grilovanej zelenine, ale aj ku grilovanému mäsu.
Podobné recepty
Kura na paprike: EXPRESNÝ obed pre celú rodinu, mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka je krásne krémová
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.