Guláš s hovädzieho mäsa
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hovädzie mäso
200
g
cibuľa
1
PL
masť
100
g
údená slanina
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1
PL
mletá červená paprika
1
ks
paprika
4
ks
zemiaky
1
PL
paradajkový pretlak
2
strúčiky
cesnaku
1
KL
majorán
postup
1.
Hoväzie mäso pokrájame na kocky. V kastróle si rozpálime masť a opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme dohneda.
2.
Pridáme mäso, soľ, korenie a krátko opražíme. Poprášime mletou červenou paprikou, premiešame, podlejeme trochou vody a krátko dusíme.
3.
Pridáme na kocky nakrájanú paprku a dusíme takmer domäkka. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a pridáme k mäsu. Prilejeme paradajkový pretlak, dochutíme prelisovaným cesnakom a podľa potreby vodu.
4.
Varíme na miernom ohni, posypeme majoránom a podávame s čerstvým chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.