Pridať recept

Hovädzia roštenka na korení

ingrediencie

800 g
hovädzia roštenka
2 PL
olej
štipiek
soľ
1 PL
zelené korenie
1 kocka
masox
200 ml
biele víno
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Hovädziu roštenku umyjeme, osušíme a prudko opražíme na rozpálenom oleji zo všetkých strán.
 
2.
Preložíme do pekáča, dochutíme soľou, podlejeme trochou vody a prikryté pečieme približne 30 minút. Mäso posypeme zeleným korením, mletým čiernym korením, podlejeme vínom a prikryté pečieme ďalších 40 minút.
3.
Počas pečenia občas mäso polievame výpekom a podľa potreby prilejeme trochu vody. Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a uložíme na tanier.
4.
Výpek zlejeme do kastrólika a dolejeme 250 ml vody. Pridáme masox, počkáme kým sa rozpustí a touto omáčkou prelejeme mäso. Podávame so šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať