Pridať recept

Bravčové závitky s uhorkovou omáčkou

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
2 PL
horčica
3 ks
kyslá uhorka
1 ks
vajce
50 g
kápia
20 g
biela cibuľa
trochu
olej
100 ml
mäsový vývar
1 KL
hladká múka

postup

1.
Bravčové stehno pokrájame na 4 rezne, mierne naklepeme, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a z jednej strany natrieme horčicou.
 
2.
Vajce uvaríme vo vriacej slanej vode natvrdo. Ošúpeme a prekrojíme na 4 časti. Kyslé uhorky a kapiu pokrájame na rezance. Na pripravené rezne dáme kúsok uhorky, kápie, vajíčka, zvinieme a uzavrieme špáradlami. Môžeme použiť aj kuchynskú niť.
3.
Na panvici si rozpálime olej a opražíme pripravené závitky z oboch strán. Podlejeme vodou, pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a dusíme domäkka. Mäso vyberieme, odstránime špáradlá, prekrojíme a udržiavame v teple.
4.
Do výpeku nasypeme zvyšné kyslé uhorky, lyžičku horčice a krátko prevaríme. Hladkú múku zmiešame s vývarom, vylejeme na uhorky a za stáleho miešania uvaríme omáčku. Prekrojené závitky polejeme omáčkou a podávame s ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...