Pridať recept

Vyprážaný bravčový rezeň

ingrediencie

4 ks
bravčové stehno
štipiek
soľ
100 g
hladká múka
2 ks
vajce
150 g
strúhanka
trochu
olej
1 KL
maslo

postup

1.
Mäso umyjeme, osušíme a naklepeme. Okraje trochu narežeme, aby sa mäso pri pečení nezačalo krútiť. Rezne posypeme soľou, mletým čiernym korením a obalíme v hladkej múke, vajíčkach zmiešaných so soľou a v preosiatej strúhanke.
 
2.
Na panvici rozpálime väčšie množstvo oleja a opražíme pripravené rezne z oboch strán. Ak nechceme mať rezne moc nasiaknuté tukom, uložíme ich na tanier vyložený papierovými utierkami. Pred podávaním rezne pokvapkáme roztopeným maslom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Najhoršia chyba pri príprave bravčových rezňov! Odborníčka zalamuje rukami, vraj ju robí väčšina z nás
Ako pripravujete rezne vy? Dávajte si pozor na túto chybu, môže ohroziť naše zdravie!