Plnka s údeným mäsom
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
700
g
údené mäso
5
ks
vajce
8
ks
staršia žemľa
400
ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
150
g
maslo
1
zväzok
petržlenová vňať
postup
Najskôr predvaríme údené mäso, a potom ho pokrájame na kocky. Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Žemle alebo rožky nakrájame alebo natrháme na menšie kúsky, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu postáť. Namočené pečivo vyžmýkame, pridáme k nemu nakrájané mäso a premiešame. Pridáme soľ, korenie, žĺtky a petržlenovú vňať. Rozpustíme maslo a keď vychladne pridáme ho do plnky. Bielky vyšľaháme a vmiešame do zmesi. Misu na zapekanie alebo menší plech omastíme maslom a vysypeme ho strúhankou. Navrstvíme doň plnku, povrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch pečieme asi 20 až 30 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.