Pridať recept

Plnka s údeným mäsom

8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

700 g
údené mäso
5 ks
vajce
8 ks
staršia žemľa
400 ml
mlieko
soľ
mleté čierne korenie
150 g
maslo
1 zväzok
petržlenová vňať

postup

Najskôr predvaríme údené mäso, a potom ho pokrájame na kocky. Z vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Žemle alebo rožky nakrájame alebo natrháme na menšie kúsky, zalejeme teplým mliekom a necháme chvíľu postáť. Namočené pečivo vyžmýkame, pridáme k nemu nakrájané mäso a premiešame. Pridáme soľ, korenie, žĺtky a petržlenovú vňať. Rozpustíme maslo a keď vychladne pridáme ho do plnky. Bielky vyšľaháme a vmiešame do zmesi. Misu na zapekanie alebo menší plech omastíme maslom a vysypeme ho strúhankou. Navrstvíme doň plnku, povrch zarovnáme a vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch pečieme asi 20 až 30 minút.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...