Špikované srnčie karé so smotanou
4
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
srnčie karé
80
g
údená slanina
250
g
koreňová zelenina
trochu
olej
30
g
cibuľa
250
ml
smotana na varenie
1
ks
citrón
podľa chuti
cukor
1
pohár
brusnicový kompót
trochu
šľahačka
Nálev
4
ks
celé nové korenie
2
ks
bobkový list
5
ks
celé nové korenie
1
PL
ocot
1
KL
soľ
postup
1.
Srnčie karé umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Slaninu pokrájame na pásiky a špikovacím nožom urobíme vo mäsa zárezy, do ktorých natlačíme slaninu. V 0,5 l vody prevaríme bobkový list, nové a čierne korenie, soľ a ocot. Pripravené karé uložíme do plytkej nádoby, zalejeme pripraveným nálevom, necháme vychladnúť a marínovať (najlepšie cez noc).
2.
Na oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľu. Mäso vyberieme z marinády, osušíme, uložíme na cibuľu a pečieme zo všetkých strán. Vyberieme ho, preložíme do pekáča. Do výpeku nasypeme očistenú koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky, opražíme, dochutíme soľou, podlejeme trochou vody. Takúto zeleninu vylejeme na mäso a vo vyhriatej rúre pečieme približne 60 minút. Počas pečenia polievame výpekom a môžeme priliať aj trochu vody.
3.
Upečené mäso vyberieme, pokrájame na plátky a uložíme na teplé miesto. Výpek zelejeme do rajnice, vyberieme bobkový list a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. V smotane rozmiešame múku, vlejeme do výpeku a za občasného miešania krátko povaríme. Dochutíme cukrom, soľou, citrónovou šťavou, premiešame.
4.
Na taniere nalejeme omáčku, položíme na ňu mäso, ozdobíme šľahačkou, brusnicami a môžeme podávať s knedľou.
Podobné recepty
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.