FOTORECEPT: Cuketa plnená zeleninou a schwarzwaldskou šunkou
2
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
cuketa
20
dkg
nízkotučný syr aspoň 30
2
ks
vajce
1
ks
cibuľa
2
ks
trojuholník syrokrému
podľa chuti
kukurica
podľa chuti
hrášok
schwarzwaldská šunka
1
ks
paradajka
soľ
mleté čierne korenie
kurkuma
postup
1.
Pripravíme si suroviny.
2.
Cukety umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme a lyžičkou vyberieme vnútro. Všetky ostatné ingrediencie okrem vajíčok a tvrdého syra zmiešame.
3.
15 dkg syra nastrúhame a zmiešame s ostatkom.
4.
Vajíčka rozšľaháme so soľou, korením a kurkumou.
5.
Zmesou naplníme cukety.
6.
Dáme zapiecť na zhruba 10 minút. Potom na cukety poukladáme kolieska paradajky a znovu dáme do trúby na 5 minút.
7.
A nakoniec posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 5 minút.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.