Pridať recept

Špenát s píniovými orieškami

ingrediencie

50 g
hrozienka
1 ks
cibuľa
trochu
soľ
2 PL
olivový olej
50 g
píniové oriešky
1 kg
baby špenát
2 PL
biele víno
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.
Hrozienka vložíme do misky, prelejeme trochou vriacej vody a necháme ich vo vode, aby zväčšili objem. Očistíme cibuľu a nakrájame ju na polmesiačiky. Cibuľu orestujeme vo veľkej panvici do zlatista. Píniové oriešky opražíme nasucho v panvici a preložíme ich do misky, aby vychladli.
 
2.
Špenát prepláchneme a necháme v sitku aby odkvapkal. Do panvice s cibuľou prilejeme víno a dobre premiešame. Potom pridáme špenát a stíšime oheň. Za stáleho miešania necháme špenát dusiť na panvici, kým sa všetká voda nevyparí.
3.
Hrozienka vysušíme a pridáme ich do panvice s píniovými orieškami. Posolíme, pridáme trochu korenia a olivového oleja.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.