Pridať recept

Najlepší krémeš

10
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 ks
lístkové cesto

Plnka

2 litre
mlieko
4 ks
Zlatý klas
100 g
Flora Gold
400 g
kryštálový cukor
4 ks
vajce

Poleva

čokoláda horká
Cera

postup

1.
Lístkové cesto si rozdelíme na dve časti, ktoré si vyvaľkáme na tenko na vymúčenej doske. Zrolujeme na valček a opatrne prenesieme na plech. Cesto poprepichujeme vidličkou, aby sa nám nenadulo. Pečieme pri 175 °C približne 10-15 minút dozlatista. Rovnakým postupom upečieme aj druhú časť cesta.
 
2.
Plnku si pripravíme tak, že najprv oddelíme žĺtka a bielka. Do väčšieho hrnca dáme variť mlieko (necháme si však cca 2 dcl na rozmiešanie Zlatého klasu), pridáme kryštálový cukor a dobre premiešame. Žĺtka vymiešame s maslom Flora Gold a primiešavame do mlieka.
3.
Do mlieka, ktoré sme si odložili bokom prisypeme Zlaté klasy spolu s vanilkovým cukrom a miešame aby nám v mlieku nezostali hrudky.
4.
Medzitým si vyšľaháme z bielkov tuhý sneh
5.
Do horúceho mlieka prilejeme rozmiešaný Zlatý klas a miešame, až dokým nám hmota nestuhne
6.
Do vzniknutej masy nakoniec vmiešame sneh z bielkov a s pomocou mixéra vymiešame hladký puding.
7.
Vylejeme na plech s prvým plátom upečeného lístkového cesta a necháme stuhnúť. Neskôr priložíme vrchný plát lístkového cesta.
8.
Na polevu si roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu a Ceru. Touto hmotou pofŕkame alebo polejeme celý plát a dáme do chladničky stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Krémeš z lístkového cesta
Najlepšie recepty na dokonalý krémeš bez čakania: Takto vám už plnka NIKDY nevytečie a vždy sa podarí nakrájať, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo cez víkend upiecť alebo vás len prepadla chuť na sladké? Máme pre vás úžasné...
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.