Pridať recept

Španielske vtáčky

4
porcie
130
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
hovädzie mäso zadné
mleté čierne korenie
1 PL
horčica
soľ
50 g
šunková saláma
2 ks
sladkokyslá uhorka
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
50 g
tuk
mäsový vývar
30 g
hladká múka
1 KL
maslo

postup

Mäso nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a natrieme horčicou. Na každý jeden kúsok mäsa položíme plátok salámy, plátok uhorky a trocha vajíčka uvareného na tvrdo. Plátky mäsa so zmesou opatrne zvinieme a previažeme niťou. Na horúcom tuku speníme cibuľku, pridáme k nej závitky, opražíme riadne zo všetkých strán a podlejeme mäsovým vývarom. Dusíme prikryté až do mäkka. Mäkké závitky vyberieme a šťavu vydusíme na tuk, zaprašíme múkou, krátko opražíme, rozriedime vývarom, riadne premiešame a poveríme ešte 20 minút. Potom pridáme salámu, ktorá ostala, tiež zvyšky uhorky a uvereného vajca. Do omáčky späť vložíme závitky, ktoré sme pred tým zbavili nití. Nakoniec pokvapkáme maslom a zohrejeme.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať