Pridať recept

Dusené teľacie mäso s hráškom

ingrediencie

400 g
teľacie mäso
40 g
tuk
mleté čierne korenie
soľ
mäsový vývar
30 g
hladká múka
150 g
sterilizovaný hrášok
50 g
sterilizovaná šalotka
1 PL
petržlenová vňať

postup

Najskôr nakrájame mäso na malé kocky a opražíme ho do zlata. Pridáme soľ, korenie, podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho, šťavu vydusíme na tuk, pridáme trochu múky, opražíme, zalejeme trochou vývaru a necháme ešte povariť. Mäso potom dáme späť do omáčky, pridáme sterilizovaný hrášok, sterilizované cibuľkové šalotky, ktoré sme pred tým nasekali nadrobno. Všetko spolu necháme prevrieť a hotovú omáčku podávame aj so zelenou petržlenovou vňaťou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bešamel
Už žiadne hrudky! Omáčka vždy krásne jemná a krémová: Tento jeden TRIK funguje vždy a na všetky omáčky + recepty
Omáčky milujeme na všetky spôsoby a radi ich pripravujeme k mäsu, rybám a najmä do cestovín. Viete, ako však...
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Znojemská omáčka s morčacími plátkami
Morčacie plátky na kyslých uhorkách a párkoch: Delikátna znojemská omáčka
Známy recept je stelesnením rýchleho, a pritom delikátneho jedla.
pr článok
Úprimný príbeh mäsa zo Žitného ostrova. Pretože čím bližšie, tým lepšie
Zvieratá sprevádzajú miestnych farmárov každým dňom. Hydina, dobytok, ošípané, aj krásne mangalice. Aj tu...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...