Dusené teľacie mäso s hráškom
2
porcie
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
teľacie mäso
40
g
tuk
mleté čierne korenie
soľ
mäsový vývar
30
g
hladká múka
150
g
sterilizovaný hrášok
50
g
sterilizovaná šalotka
1
PL
petržlenová vňať
postup
Najskôr nakrájame mäso na malé kocky a opražíme ho do zlata. Pridáme soľ, korenie, podlejeme vývarom a necháme dusiť do mäkka. Keď mäso zmäkne, vyberieme ho, šťavu vydusíme na tuk, pridáme trochu múky, opražíme, zalejeme trochou vývaru a necháme ešte povariť. Mäso potom dáme späť do omáčky, pridáme sterilizovaný hrášok, sterilizované cibuľkové šalotky, ktoré sme pred tým nasekali nadrobno. Všetko spolu necháme prevrieť a hotovú omáčku podávame aj so zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.