Pridať recept

Cesnaková omáčka na zemiakové placky

ingrediencie

4 strúčiky
cesnaku
30 g
maslo
40 g
hladká múka
250 ml
kyslá smotana
voda
petržlenová vňať
pažitka
soľ

postup

Z masla a z múky si pripravíme svetlú zápražku. Potom do nej pridáme roztlačený cesnak a hneď ju zalejeme trochou vody, tak, aby zostala riedka. osolíme ju a krátko povaríme. Smotanu pridávame až pred podávaním. Pripravené zemiakové placky zalejeme touto omáčkou až na tanieri. Posypeme petržlenovou vňaťou a pažítkou.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
darinecka741
5.4.2013 21:08 | |
+2 -0
tak to môže byť dobre vyskušam...
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Akou vodou zalievate zápražku? Ak touto, hrudky sa vám urobia vždy!
Akou vodou zalievate zápražku? Ak touto, hrudky sa vám urobia vždy!
Aj vy radi zahusťujete omáčky či polievky zápražkou? Pri príprave si dávajte pozor na túto chybu, robí ju...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...