Pridať recept

Letný šalát

ingrediencie

1 ks
uhorka šalátová
4 ks
paradajka
cibuľová vňať
petržlen
mäta
1 téglik
biely jogurt
vegeta
mleté čierne korenie
soľ

postup

Uhorku ošúpeme a rozkrojíme, lyžičkou vyberieme stred spolu s jadierkami a dužinu nastrúhame na väčšie rezance alebo nakrájame na menšie kocky. Necháme chvíľku postáť, a potom šťavu z uhorky vyžmýkame. Do vriacej vody ponoríme rajčiaky na 1 minútu, a potom vyberieme. Necháme ich vychladnúť, potom ošúpeme, rozkrojíme a stred vyberieme lyžičkou. stred nakrájame na malé kocky. Petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a pridáme k nej mäsu alebo bazalku a vňať z cibuľky. Biely jogurt ochutíme vegetou, korením a osolíme ho. Takto ochutený jogurt zmiešame so zeleninou a vložíme do chladničky na schladenie.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať