Pridať recept

Tvarohová torta s marhuľami

ingrediencie

Na cesto

100 g
hladká múka
25 g
jemný zemiakový škrob Solamyl DrOetker
1/2 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 balíček
vanilínový cukor
soľ
3 ks
vajce
125 g
maslo

Na náplň

marhuľový kompót hmotnosť po odkvapkaní 480g
200 ml
smotana na šľahanie
250 g
biely jogurt
250 g
odtučnený tvaroh
80 g
práškový cukor
citrónová kôra
1 balíček
želatínový stužovač
100 ml
vlažná voda

Na posypanie

1 PL
práškový cukor

Ešte potrebujeme

sitko
tortová forma
papier na pečenie

postup

1.
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku, škrob, kypriaci prášok, vanilínový cukor a soľ. Pridáme vajcia, maslo alebo margarín a elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozotrieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 160 °C Plynová rúra: stupeň 3
 
2.
Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke. Potom formu a papier odstránime, korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodnú časť nasadíme očistený okraj formy. Hornú časť korpusu nakrájame na 16 rovnakých dielov.
3.
Na prípravu náplne necháme na sitku odkvapkať marhuľový kompót. Marhule nakrájame na menšie kúsky. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V mise zmiešame jogurt, tvaroh, cukor a citrónovú kôru a vmiešame želatínový stužovač, ktorý sme pripravili s vodou podľa návodu na obale. Nakoniec vmiešame šľahačku.
4.
Dve tretiny tvarohovej náplne rozotrieme na spodnú polovicu korpusu a uhladíme. Na náplň rozložíme marhule a zakryjeme zvyškom náplne. Na povrch položíme 16 nakrájaných dielikov a tortu vložíme asi na 3 hodiny do chladničky stuhnúť. Pred podávaním odstránime okraj formy, tortu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na kúsky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať